THEATERHUIS MALS VLEES &  SINT-FRANCISCUS ZIEKENHUIS

De pandemie. Welke impact heeft deze ingrijpende periode op een regionaal ziekenhuis? Welke impact heeft dit op de helden die tijdens de eerste golf door ons allen toegejuicht werden maar uiteindelijk zonder applaus het werk hebben moeten voortzetten? Welke impact heeft dit op de mens achter die held, niet in het minst op zijn thuisfront?

Fotograaf Mine Dalemans en theatermaker Ingrid Dullens vertrekken in Heldenverhalen van de beklijvende interviews met de medewerkers van het Sint-Franciscus Ziekenhuis in Heusden-Zolder. Deze persoonlijke gesprekken zijn de inspiratiebron voor een fototentoonstelling, een podiumproject (met naast spelers van Theaterhuis Mals Vlees ook medewerkers van het Sint-Franciscus Ziekenhuis), een podcast en een boek.

De tentoonstelling zal na afloop nog een week te bezichtigen zijn in ZLDR Luchtfabriek en daarna doorreizen naar Lutgart in Beringen.

Heldenverhalen wordt ondersteund door CC MUZE, CC Beringen, ECRU, Erfgoedcel MIJN-ERFGOED en
Argenta. Met de speciale dank aan het organisatietalent van Diane Mombers.

‘Op dit moment denk ik gewoon BAH. Ik kan dat niet anders zeggen BAH, gewoon, ge zijt dat moe KOTSMOE om het hier in het Berkenboschs te zeggen. Er is geen ander gevoel niet meer dan BAH.‘
Jeroen Ruysen, Paramedisch directeur Sint-Franciscus Ziekenhuis Heusden-Zolder

CC MUZE

zondag 22 mei 2022  20 uur

€10 eenheidsprijs

tickets:
www.muze.be
tickets@muze.be
011 80 80 98