Het Geheim

Twee vrienden hebben de lol van hun leven met spelletjes en snoep à volonté.

Dan komt plots de dip: wie is Dingske?

En vooral: wat heeft Dingske te verbergen?

Het Geheim is een energieke, wervelende en gevoelige voorstelling over…

Over… Helaas pindakaas! Dat blijft geheim…

Theatercollectief Mals Vlees uit Beringen maakte, onder regie van Gideon Hakker, met Het Geheim een jeugdvoorstelling die kadert in een educatief pakket rond armoede. Het Geheim blijft dicht bij de kracht van theater. Er worden een aantal vragen opgeroepen, zonder expliciet het thema te benoemen of met de vinger te wijzen. De voorstelling bevat dan ook een aantal herkenbare elementen, maar ook absurde symbolen en theatrale situaties.

Het Geheim werd gemaakt in opdracht van stad Beringen, dienst Samenleven en speelde reeksen in de basisscholen van Beringen, Heusden – Zolder, in opdracht van Welzijn – Flankerend Onderwijsbeleid, en Leopoldsburg in opdracht van RIMO, Onderwijsopbouwwerk. Ook werd de voorstelling geselecteerd voor het Toekoerfestival 2019 van Opendoek.

Het Geheim is te boeken in seizoen 2019 2020 als schoolvoorstelling (vanaf het derde leerjaar) of familievoorstelling op locatie.

Bij deze pakkende voorstelling hoort een educatieve lesmap en een vorming voor leerkrachten.

Kostprijs 250,00 euro per voorstelling inclusief lesmap en exclusief vervoer.

Vorming leerkrachten 250,00 euro voor een voormiddag (3 uur) exclusief vervoer, kan ook in het kader van een pedagogische studiedag.

Indien samen geboekt 450,00 euro voor voorstelling, lesmap en vorming exclusief vervoer.

Foto´s Mine Dalemans

Lesmap het geheim